20240703-Lövstabruk_herrgår
2436
Lövstabruk var en gång världens största järnbruk och är idag ett av Sveriges bäst bevarade 1700-tals samhällen.

Bruket ägdes av familjen de Geer i tretton generationer. Vi får en visning av herrgården och kliver också in i Gottfrid Skytts snickeri. På 1970-talet stängdes maskinerna, dörren låstes och allt lämnades som det var. Nu får vi en visning. Om inte kyrkan används för en förrättning vid vårt besök besöker vi också den och får kanske lyssna till den berömda Cahmanorgeln.

Men innan visningarna dricker vi förmiddagskaffe i en av smedbostäderna. Efter visningarna besöker vi på egen hand t ex Hantverkets hus med ett 15-tal konstnärer och hantverkare med både ateljéer och butik eller någon av de andra utställningslokalerna. Det finns flera butiker, bl a Drivhuset med ett utbud av krukväxter, trädgårdsväxter och grönsaker från egen odling. 

Vi lämnar Lövstabruk och åker till Forsmarks värdshus för sen lunch/tidig middag innan vi styr kosan till Stockholm. Vid bokningen har inte Lövstabruk någon restauratör. Om det har ändrats till sommaren äter vi i Lövstabruk.

Vi beräknar vara tillbaka vid kl 18.

I priset ingår bussresa, visningar av herrgården, snickeriverkstaden och ev kyrkan, förmiddagskaffe med smörgås samt lunch inkl salladsbuffé, bröd, lättdryck och kaffe. 


Tid och plats:Onsdag 3 juli 8.00Samling:7.45 Cityterminalen, vid bussgaten För gate se informationstavlornaPris:Pris 920 kr resp 1100 för ej medlemAntal platser:Max 45 personerAnmälan senast:19 juniBetalning senast:21 juniAnsvarig:Chris Larsson, 070-263 63 14, chris.i.larsson@gmail.com