20240529-Växthus-i-Tungelst
2430
En dagsutflykt med buss på vårfagra Södertörn.

Vår första destination är Tungelsta och ett besök på Trädgårdsmuseet och Trädgårdsparken.
Vi börjar med att dricka förmiddagskaffe och får sedan en visning av museet och parken. Tungelsta var tidigare ett av Stockholms två stora centra för växthusodling och i museet har man samlat minnen från denna storhetstid.
  

Därefter kör vi vidare mot Gålö för ett besök på Veteranflottiljen. Det är en ideell förening som samlar och bevarar äldre typer av militära fartyg, som t ex motortorpedbåtar. Man har idag ca 20 bevarade fartyg. På flottiljen finns även ett radiomuseum. Vi börjar besöket med en enklare lunch. Därefter delar vi upp oss i mindre grupper för besök ombord på de olika fartygen.

Vi räknar med att vara tillbaka i Stockholm vid 17-tiden.

Det finns trappor på båda museerna och ombord på fartygen finns både smala lejdare och trånga passager.

I priset ingår bussresa, förmiddagskaffe och guidning i Tungelsta samt lunch och guidning på VeteranflottiljenTid och plats:Onsdag 29 maj 8.30Samling:8.15 Cityterminalen, vid bussgaten För gate se informationstavlornaPris:710 kr resp 850 för ej medlemAntal platser:Max 40 personerInformationDet finns trappor på båda museerna och ombord på fartygen finns både smala lejdare och trånga passagerAnmälan senast:2 aprilBetalning senast:26 aprilAnsvarig:Lars-Erik Torstenson, 073-788 73 00, larserik.torstenson@gmail.com