Skagen med reseledare och med tågresa hem Göteborg-Stockholm


1:a dagen
Avresa kl. 06.30 från Östra Station samt 07.00 från Oscarsteatern och vi kör med lämpliga pauser till Göteborg (lunch strax efter Jönköping på egen bekostnad) där vi tar Stena Lines färja till Fredrikshamn kl. 16.00. Överfarten tar ca 3 timmar så här finns det gott om tid att både äta (på egen bekostnad) och shoppa. Utmed vägen till Göteborg stannar vi för bensträckare samt för lunch och som på alla bussresor finns ”bussfika” att tillgå vid de olika stoppen under resan. Vi räknar med att vara framme i Skagen och det hotell jag använt sedan det byggdes på 90-talet, Skagen Motel - som är det enda hotell nära Skagens centrum där alla rum har dusch och toalett - ca kl. 20.30. Innan vi kommer till hotellet gör vi ett besök i anrika Höjen, (Gammelskagen) och ser bl.a. dess berömda solnedgångsplats. Vi gör en promenad på kullerstensstranden och har du tur hittar du en lyckobringande hålsten (det brukar alltid några gäster göra på varje resa).

 

2:a dagen kl. 08.30  

Vi börjar dagen med att tillsammans med vår lokalguide Hanne köra ut till Grenen (Danmarks nordligaste udde, där haven möts) och gör därefter en stadsrundtur.  Efter att ha skiljts från Hanne kör vi till "Den Tilsandede kirke" i Skagens närhet och efter det besöket tillbaka till Skagen. Härefter blir det tid på egen hand i Skagen för lunch (på egen bekostnad) etc.


Efter ett par timmar på egen hand i Skagens centrum kör vi kl. 15.00 till det spännande Oddecentrat ute på Grenen som visar allt om hav, natur och sandflykt.

 

Kl. 18.30

Vi börjar kvällen med ett besök på Skagens kyrkogård, som ligger ca 500 m. från vårt hotell, där vi besöker de mest berömda Skagenmålarnas gravplats. Härifrån tar oss bussen till restaurang Folden i Skagens centrum där äter vi en tvårätters middag med en laxförrätt och en kalvrätt som huvudrätt. 

 

3:e dagen kl. 08.15 

Vi börjar med något unikt: En för oss privat visning av Hanne på de båda största museerna, Skagens Museum och Anchers Hus! Det är ofta olidlig trängsel på Skagens Museum och det kan vara svårt att se alla vackra tavlor på ordinarie öppettid. Därför gläder det mig mycket att jag i många år fått denna förmån (som är dyr men som ingår i resans pris - det behövs ex. vis, av säkerhetsskäl, tre anställda på museet för en privatöppning!).

 

Därefter gör vi ett besök på f.d. Svenska Sjömanskyrkan där vi får information om dess verksamhet och dricker kaffe med bulle.

 

Härefter blir det tid på egen hand i Skagen för lunch (på egen bekostnad), shopping och/eller fortsatta museibesök (vi har den unika förmånen i Skagen att våra gäster när de vill, på egen hand, under hela dagen gratis kan göra återbesök på såväl Skagens museum som på Anchers Hus). För de som så vill kör bussen från järnvägsstationen och ”Minnesstenen” (vi visar var bådadera ligger) till hotellet dels kl. 14.30 och dels kl. 16.00

 

Kl. 17.30
Nu kör vi från hotellet den korta sträckan till Drachmanns Hus för att under ca en timma få uppleva den underbara atmosfären i detta konstnärshem och efter ett glas vin i trädgården blir vi inne i huset underhållna av medlemmar i Drachmannsällskapet.

Därefter ca kl. 19.00 middag på restaurang De To Have med sin spektakulära utsikt över både Kattegatt och Skagerrak, restaurangen ligger så långt ut på Grenen man kan komma med buss. På restaurang De To Have äter vi en tvårätters middag, menyn här består av en laxrätt (på annat sätt än i går) som förrätt och Skagenspätta som huvudrätt. 


4:e dagen
Hemresan startar på förmiddagen och vi börjar med att köra till Kandesstederna och "öknen" som ligger en liten bit utanför Skagen. Vi fortsätter därifrån söderut för att kl. 14.00 påbörja överfarten till Göteborg, även denna gång med Stena. På färjan har ni möjlighet att äta en måltid (på egen bekostnad) innan vi anländer till Göteborg kl. 17.30 och från Göteborgs C kommer vi bekvämt med MTR:s tåg till Stockholms C efter drygt tre timmars färd.

 

Pris/person i dubbelrum 6.985:- vid 30 personer och däröver, 7.385:- vid 25-29 personer och 7.885:- vid 20-24 personer, enkelrumstillägg 1.200:- (på hotellet finns inga enkelrum, den som bokar enkelrum får ett dubbelrum för eget bruk).

Allt detta ingår i priset: Buss/tågresa, färje- & vägavgifter, övernattning i dubbelrum, frukostbuffé, middag dag 2 och 3, guidad privatvisning på Skagens museum och Anchers Hus, besök i f.d. Skagens Sjömanskyrka inkl. förmiddagskaffe, Drachmannafton samt utfärder till Grenen, Oddecentrat, Gammelskagen, "Den Tilsandade Kirke" och "Öknen".

 

Efter bokning skickas en bekräftelse i två delar från CK:s Resor på att resan är beställd där då ena är för bokningsavgiften och den andra för slutinbetalningen som ska vara gjord ca 6 veckor före avresa.

 

Obs att ett avresemeddelande skickas till alla deltagare ca tre veckor före avresan och i det finns det då svar på de frågor man ställer sig inför resan, ex. vis exakt avreseplats, valuta, ringa hem etc.

 


Tid och plats:xxSamling:xxPris:Pris/person i dubbelrum 6.985:- vid 30 personer och däröver, 7.385:- vid 25-29 personer och 7.885:- vid 20-24 personer, enkelrumstillägg 1.200:- (på hotellet finns inga enkelrum, den som bokar enkelrum får ett dubbelrum för eget bruk).Antal platser:xxInformationxxAnmälan senast:xxBetalning senast:xxAnsvarig:xxx