20231130-Rademachersmedjorn
2374
Vid framkomsten till Eskilstuna blir det förmiddagsfika med smörgås på café Fristaden, som ligger i hjärtat av Rademachersmedjorna.

Efter fikat får vi en guidning av de klassiska smedjorna. Därefter går vi till munktellområdet några hundra meter bort. Här väntar guidning av det historiska Munktellmuseet. Lunch serveras på den intilliggande restaurang P2 (vid anmälan, kom ihåg eventuella allergier)

Efter lunchen besöker vi återbruksgallerian Retuna, där vi får tid för shopping.

I priset ingår bussresa, förmiddagskaffe med smörgås, lunch inkl. måltidsdryck och kaffe samt entréer och visningar.

Rademachersmedjorna är en av landets bäst bevarade 1600-tals miljöer. En hantverksby som än idag hyser olika hantverksföretag.

Munktellmuseet har en unik samling stora maskiner och tekniska produkter som representerar företagets nästan tvåhundraåriga historia. Många har en speciell plats i hjärtat för traktorer som var och är böndernas arbetshästar och genom samlingen kan du följa utvecklingen genom tiderna och se prov på banbrytande ingenjörskonst.

Retuna är världens första återbruksgalleria!  Allt som säljs är återbrukat, återanvänt, ekologiskt eller hållbart producerat.

Åter i Stockholm cirka 17.30.

Tid och plats:Torsdag 30 november 8.00 CityterminalenSamling:7.45 vid bussgatanPris:820 kr resp 1065 för ej medlemAntal platser:Max 45 personerAnmälan senast:19 septemberBetalning senast:27 septemberAnsvarig:Sören Arnström, 070-556 16 34
soren.arnstrom@outlook.com