20220817-Enköping_liten
2238
Efter förmiddagsfika i Enköping är det dags att ta oss an parkernas stad

Det finns ett tjugotal parker, en del små fickparker och andra större med plats för lek och picknick. Vi kommer att se de flesta när vi åker med parktåget. En guide berättar om parkerna och på ett par ställen kan vi kliva av och titta lite närmare. Blir vi fler än 25 delas  vi in i två grupper.

Medan den ena gruppen åker parktåget får den andra en visning av Westerlundska gården och höra mer om den på sin tid berömde doktor Westerlund. Han var stadsläkare i Enköping och var känd i hela Europa för sitt okonventionella arbetssätt medan vi idag minns honom mest för dr Westerlunds hälsoblomma. I Westerlundska gården bodde och verkade doktorn, trädgården är anlagd i stil med hur stadsträdgårdar såg ut vid sekelskiftet 1900. 

Efter besöket i Enköping åker vi till Landsberga Gård och äter lunch. Här finns också en butik som säljer såväl uppländska delikatesser som svenskt konsthantverk som vi hinner besöka innan vi avslutar dagen med ett besök på Skogsbackens ost där vi får veta mer om osttillverkning och också provsmaka några ostar.

Meddela om du vill ha vegetarisk mat eller om du har någon matallergi.

I priset ingår bussresa, rundtur i Enköpings parker med minitåg, visning av Westerlundska gården, visning och ostprovning på Skogsbackens ost, förmiddagskaffe/te och smörgås samt lunch (varmrätt, smör, bröd, sallad och kaffe).

Tid och plats:Onsdag 17 augusti 8.30Samling:Cityterminalen vid bussgatan/gaten 8.15Pris:905 kr resp 1105 för ej medlemAntal platser:Min 25 max 40 personerAnmälan senast:20 juliBetalning senast:27 juliAnsvarig:Ansvarig Chris Larsson, 070 263 63 14, aktiviteter.chris@gmail.com
Det finns 2 stycken ordinarie platser kvar, därefter kommer anmälan att sättas upp på en väntelista.