20220714-Österbybruk_liten
2237
Vi börjar med förmiddagskaffe i 1700-talsmiljö i Österbybruks hembygdsgård

Under fikat underhåller en spelman på nyckelharpa och berättar om dess historia och om musikens betydelse för dem som levde på bruken.

Därefter åker  vi på en kortare busstur genom bla gruvsamhället Dannemora som gav förutsättningar för de uppländska bruken. Tillbaka i Österbybruk får vi en visning av vallonsmedjan, världens enda fungerande vallonsmedja med anor från 1600-talet. Vi besöker också smedsbostaden som visar ett arbetarhem från sekelskiftet 1900.

Innan det är dags för lunch har vi en dryg timme då vi själva kan titta på något av det som finns på herrgårdsområdet; klensmedja, vävstuga, antikaffär, lantbruksmuseum och keramikverkstad med galleri och butik.

Vi avslutar med en visning av Orangeriträdgården. Trädgården har iordningsställts som den var under brukets storhetstid då den försåg herrgården med frukt och grönsaker året om. I Orangeriet finns en utställning om trädgårdens historia. Här finns även en gårdsbutik.

Vi är tillbaka i Stockholm vid 17.30-tiden.


Meddela om du vill ha vegetarisk mat eller om du har någon matallergi.

I priset ingår bussresa, bussguidning i närområdet, visning av smedjan, smedsbostaden och orangeriträdgården, fm-kaffe med smörgås och lunch (varmrätt, smör, bröd, sallad och kaffe) på värdshuset.


Tid och plats:Torsdag 14 juli 07.45Samling:7.30 City-terminalen vid bussgatan/gatenPris:840 kr resp 1025 för ej medlemAntal platser:Min 25 max 40 personerAnmälan senast:26 juniBetalning senast:28 juniAnsvarig:Chris Larsson, 070 263 63 14, aktiviteter.chris@gmail.com