20200525-Kind_liten
2028
En heldagsutflykt med buss till Linköping och Kinda kanal.

INSTÄLLDA AKTIVITETER UNDER VÅREN 2020 

Den 16 mars informerade vi om att vi ställde in alla aktiviteter under mars och april. De rekommendationer som Folkhälsomyndigheten lämnade den 1 april gör att vi även ställer in aktiviteterna under maj och juni.

Vi beklagar åtgärden, men hoppas kunna återkomma med de inställda aktiviteterna vid ett senare tillfälle. 

Har du betalat får du pengarna tillbaka. Vi är tacksamma om du som lagt in betalningar för aktiviteter under maj och juni kan stoppa dem

Hör gärna av dig till respektive aktivitetsansvarig eller till soren.arnstrom@outlook.com eller 070 556 16 34
Vi börjar med ett stopp för förmiddagskaffe och ostsmörgås i Stavsjö, innan vi når Linköping vid 11-tiden. I Gamla Linköping har man samlat och bevarat en stor mängd historiska byggnader i stadsmiljö. Idag används ett par av dem som museum, andra huserar hantverkare och tidstypiska butiker och några fungerar som servering. Vi får en specialvisning av några intressanta byggnader, bl a det gamla postkontoret, innan vi äter lunch på Wärdshuset. Efter lunchen finns tid för egna strövtåg på området.

Vid 13.30-tiden tar vi bussen till hamnen i Stångån för en 3-timmars kryssning på Kinda kanal med M/S Kind. Båten gör sommartid dagliga turer på den 9 mil långa sjövägen som totalt innehåller 15 slussar. På vår tur kommer vi att passera genom 5 av dessa innan vi vänder före Hjulsbro sluss och återvänder nedströms. Leden är känd under namnet Kinda kanal, trots att den grävda kanalen bara är ett par kilometer lång, och öppnade för trafik 1871. Den norra delen går längs Stångån och den södra delen går via sjösystemen Rängen, Järnlunden och Åsunden till slutmålet Horn.

Ombord på båten serveras eftermiddagskaffe med dopp. Till sist återvänder vi med bussen från Linköping till Stockholm, dit vi anländer vid 20-tiden.

I priset ingår bussresa, förmiddagskaffe med ostsmörgås, guidning och lunch i Gamla Linköping, båtkryssning på Kinda kanal med eftermiddagskaffe.


Tid och plats:Måndag 25 maj 7.30, CityterminalenSamling:7.15 vid bussgatenPris:920 kr resp 1085 för ej medlemAntal platser:Max 40 deltagareAnmälan senast:30 aprilBetalning senast:15 majAnsvarig:Lars-Erik Torstenson 073 788 73 00 lars-erik@postseniorerna.se
Aktiviteten är tyvärr fullbokad.