20201201-furstenhof-Klarabergsgatan-31
2060
Fram till 60-70-talen fanns ölkaféer i nästan varje kvarter i Stockholm och kaféerna var den fasta punkten för många.

Där kunde man äta både frukost, lunch och middag, nästan alltid hemlagad husmanskost. Man hade sitt stamställe och servitriserna kände sina gäster. 

Lyssna på Leif Gidlöf som berättar om ölkaféerna i Stockholm. Leif är historiker och författare och har bl a arbetat på Riksarkivet och Stockholms stadsarkiv. 

Efter föredraget blir det kaffe och en matig smörgås med salami och mozzarella på Restaurang Myntkrogen.

Den som önskar kan köpa vin eller öl.

I priset ingår föredrag, kaffe och smörgås.

Tid och plats:Tisdag 1 december 13.30, Postmuseum Lilla Nygatan 6Samling:13.15Pris:250 kr resp 300 för ej medlemAntal platser:Min 30 max 60 deltagareAnmälan senast:3 novemberBetalning senast:10 novemberAnsvarig:Chris Larsson 070 263 63 14 aktiviteter.chris@gmail.com
Alla ordinarie platser till aktiviteten är upptagna, och anmälningar kommer att sättas upp på väntelistan.